Košarkašice iz Vlasenice osvojile zlato na "Malim olimpijskim igrama"

Srna
Foto: Srna

VLASENICA- Košarkašice Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Vlasenice osvojile su prvo mjesto na Republičkom takmičenju u košarci u Banjaluci u okviru "Malih olimpijskih igara", a Vlaseničanka Milica Mazić proglašena je za najbolju igračicu.

Vlaseničanke su do zlata stigle pobijedivši ekipu Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" iz Trebinja rezultatom 39:34, izjavio je Srni trener Dalibor Vidović, dodavši da su na istom takmičenju dječaci bili drugi.

"Vraćamo se iz Banjaluke, presrećni smo zbog sjajnog rezultata, zbog čega bih čestitao dječacima i djevojčicama koji su nastavili niz iz prethodnih godina i pokazali da se najbolja košarka igra u jednoj maloj Vlasenici", rekao je Vidović.

Najbolja košarkašica na takmičenju trinaestogodišnja Milica Mazić izjavila je Srni da je divan osjećaj biti prvi i da trenira od šeste godine, a san joj je da jednoga dana košarku igra profesionalno.

"Zahvalna sam treneru, saigračicama, dječacima iz naše škole koji su nas sve vrijeme bodrili i drugaricama iz Trebinja", izjavila je Mazićeva.

Četrnaestogodišnja Anđela Petković izjavila je Srni da je presrećna zbog zlatne medalje do koje su stigli napornim radom i treninzima.

"Konkurencija je bila jaka, u prvom poluvremenu situacija malo napeta, ali smo uspjele da do kraja briljiramo. Raduje me što je atmosfera tokom takmičenja bila odlična, drugarska", dodala je Petkovićeva.

Čestitke djevojčicama na zlatnoj medalji, a dječacima na osvojenom drugom mjestu, uputila je direktor vlaseničke Osnovne škole Danka Milić Kezunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana