Kontejneri za povratak i održivost poljoprivrede u Srebrenici

Srna
Kontejneri za povratak i održivost poljoprivrede u Srebrenici

SREBRENICA - Opština Srebrenica objavila je rang-listu sa imenima 23 osobe kojima će dodijeliti građevinske kontejnere kao vid podsticaja održivosti ruralnih područja i povratka interno raseljenih lica u seoska područja u ovoj lokalnoj zajednici ili za boravak na selu u toku poljoprivredne sezone ili radova.

U obavještenju je navedeno da kontejneri raspolažu sa elektro i vodovodnim instalacijama, sadrže jednu sobu i opremljeno kupatilo. 

U njima mogu stanovati zainteresovani do obnove svojih kuća ili u toku poljoprivrednih radova i sezone berbe na plantažama koje obrađuju u svojim selima. 

Građevinski montažni kontejneri daju se na privremeno korištenje zainteresovanima, ali ostaju u vlasništvu opštine. 

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić uskoro će sa svim odabranim korisnicima potpisati ugovore o dodjeli i uslovima korištenja kontejnera, a nakon toga će ih moći preuzeti iz firme "Ekonomik grupa" u Potočarima u kojoj su proizvedeni. 

Opština Srebrenica i prošle godine je realizovala sličnu aktivnost i sa istim ciljem ustupila 18 kontejnera osobama čija se domaćinstva bave poljoprivredom i obrađuju seoska imanja iako im još nisu obnovljene stambene jedinice u selima u kojima su živjela prije posljednjeg rata u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana