Jednoglasna podrška ponovnoj kandidaturi Jugovića za načelnika Pala

Srna
Jednoglasna podrška ponovnoj kandidaturi Jugovića za načelnika Pala

ISTOČNO SARAJEVO - Opštinski odbori SNSD-a Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo dali su punu podršku ponovnoj kandidaturu Boška Jugovića za načelnika opštine Pale.

Ovo su novinarima saopštili načelnici opština Pale Boško Jugović, Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i Trnovo Dragomir Gagović i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Vujičić, koji su i predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, nakon sastanka na kojem su razgovarali i o saradnji. 

Jugović je zahvalio za podršku njegovoj kandidaturi za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima, ističući da će Opštinski odbor Pale podržati kandidate u njihovim opštinama, što pokazuje jedinstvo SNSD-a na području Sarajevsko-romanijske regije. 

On je istakao da je danas vođen konstruktivan razgovor i o predstojećim programima zapošljavanje Zavoda za zapošljavanje, kao i o aktuelnoj društvenopolitičkoj situaciji, te infrastrukturnim planovima. 

"Na području ove tri opštine mnogo je uloženo i treba da zahvalimo Vladi Republike Srpske, predsjedniku Srpske, srpskom članu Predsjedništva BiH i svima koji su imali senzibilitet i pomogli razvoj ovih lokalnih zajednica", rekao je Jugović. 

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić naglasio je da je Jugović prvi kandidat kojeg je predložio SNSD i da će ova stranka sigurno pobijediti na predstojećim izborima. 

"I u ostalim opštinskim odborima slijedi procedura kandidovanja za naredne lokalne izbore. Partija očekuje da će pobijediti na području svih šest opština u sastavu grada, a sve zahvaljujući radu načelnika Jugovića, Ćosića i Gagovića", rekao je Vujičić. 

Ljubiša Ćosić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo, naglasio je da su kao predsjednici četiri opštinska odbora razgovarali o tome kako da utiču na kreiranje lokalne politike. 

On kaže da treba uraditi mnogo posla do predstojećih lokalnih izbora i da mu je drago što je Jugović ponovo kandidovan za načelnika. 

"To je čovjek koji je dvije godine funkcionisano bez skupštinske većine, a u tom periodu je promijenio izgled Pala, osvježio centar grada, izdvajao sredstva za ulaganja na Jahorini, kao i za podsticaj privredi i poljoprivredi, zapošljavanju, pronatalitetnoj politici", rekao je Ćosić i dodao da Jugović zaslužuje podršku građana opštine Pale. 

On smatra da su jučerašnjom kandidaturom Jugovića otklonjene sve dileme, te da je jednoglasna podrška Opštinskog odbora uvod u jednoglasnu podršku Gradskog odbora i vrha partije. 

Ćosić je istakao da SNSD vjeruje u pobjedu na području svih šest gradskih opština. 

"Konačno ćemo prekinuti sve trgovine i priče naših protivnika na području grada Istočno Sarajevo i konačno ćemo gradsku upravu sjediniti sa opštinskim upravama", poručio je Ćosić i dodao da svi treba da se bore za novih pet miliona KM u budžetu grada koji mogu doći od Republike Srpske i biti usmjereni u podršku opštinama. 

On je naveo da je na današnjem sastanku bilo riječi i o predstojećim programima zapošljavanja, za šta će biti obezbijeđeno oko 15 miliona KM, a dobrim dijelom mogu biti realizovani na području ovih lokalnih zajednica. 

Gagović kaže da današnji sastanak predstavlja podršku Jugoviću koji je ostvario dobre rezultate u ovom mandatu. 

"Ja imam veće pravo da mu dam podršku jer sam rođen u ovoj opštini u Mokrom i svaki dobar potez koji napravi ova lokalna zajednica raduje me kao napredak svih lokalnih zajednica u Srpskoj", rekao je Gagović. 

Kada je riječ o Jahorini, on kaže da je na ovoj olimpijskoj planini svih ovih godina rađeno domaćinski, od čega je opština imala prihod od 500.000 KM do milion KM. 

Prema njegovim riječima, da nije bilo toga, ova lokalna zajednica ne bi mogla da funkcioniše, jer nema izvornih prihoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana