Једногласна подршка поновној кандидатури Југовића за начелника Пала

Срна
Једногласна подршка поновној кандидатури Југовића за начелника Пала

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Општински одбори СНСД-а Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново дали су пуну подршку поновној кандидатуру Бошка Југовића за начелника општине Пале.

Ово су новинарима саопштили начелници општина Пале Бошко Југовић, Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и Трново Драгомир Гаговић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Вујичић, који су и предсједници општинских одбора СНСД-а, након састанка на којем су разговарали и о сарадњи. 

Југовић је захвалио за подршку његовој кандидатури за начелника општине на предстојећим локалним изборима, истичући да ће Општински одбор Пале подржати кандидате у њиховим општинама, што показује јединство СНСД-а на подручју Сарајевско-романијске регије. 

Он је истакао да је данас вођен конструктиван разговор и о предстојећим програмима запошљавање Завода за запошљавање, као и о актуелној друштвенополитичкој ситуацији, те инфраструктурним плановима. 

"На подручју ове три општине много је уложено и треба да захвалимо Влади Републике Српске, предсједнику Српске, српском члану Предсједништва БиХ и свима који су имали сензибилитет и помогли развој ових локалних заједница", рекао је Југовић. 

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа Мирослав Вујичић нагласио је да је Југовић први кандидат којег је предложио СНСД и да ће ова странка сигурно побиједити на предстојећим изборима. 

"И у осталим општинским одборима слиједи процедура кандидовања за наредне локалне изборе. Партија очекује да ће побиједити на подручју свих шест општина у саставу града, а све захваљујући раду начелника Југовића, Ћосића и Гаговића", рекао је Вујичић. 

Љубиша Ћосић, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево, нагласио је да су као предсједници четири општинска одбора разговарали о томе како да утичу на креирање локалне политике. 

Он каже да треба урадити много посла до предстојећих локалних избора и да му је драго што је Југовић поново кандидован за начелника. 

"То је човјек који је двије године функционисано без скупштинске већине, а у том периоду је промијенио изглед Пала, освјежио центар града, издвајао средства за улагања на Јахорини, као и за подстицај привреди и пољопривреди, запошљавању, пронаталитетној политици", рекао је Ћосић и додао да Југовић заслужује подршку грађана општине Пале. 

Он сматра да су јучерашњом кандидатуром Југовића отклоњене све дилеме, те да је једногласна подршка Општинског одбора увод у једногласну подршку Градског одбора и врха партије. 

Ћосић је истакао да СНСД вјерује у побједу на подручју свих шест градских општина. 

"Коначно ћемо прекинути све трговине и приче наших противника на подручју града Источно Сарајево и коначно ћемо градску управу сјединити са општинским управама", поручио је Ћосић и додао да сви треба да се боре за нових пет милиона КМ у буџету града који могу доћи од Републике Српске и бити усмјерени у подршку општинама. 

Он је навео да је на данашњем састанку било ријечи и о предстојећим програмима запошљавања, за шта ће бити обезбијеђено око 15 милиона КМ, а добрим дијелом могу бити реализовани на подручју ових локалних заједница. 

Гаговић каже да данашњи састанак представља подршку Југовићу који је остварио добре резултате у овом мандату. 

"Ја имам веће право да му дам подршку јер сам рођен у овој општини у Мокром и сваки добар потез који направи ова локална заједница радује ме као напредак свих локалних заједница у Српској", рекао је Гаговић. 

Када је ријеч о Јахорини, он каже да је на овој олимпијској планини свих ових година рађено домаћински, од чега је општина имала приход од 500.000 КМ до милион КМ. 

Према његовим ријечима, да није било тога, ова локална заједница не би могла да функционише, јер нема изворних прихода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана