Istočna Ilidža: Potpisani ugovori o stipendiranju sa 22 studenta

Srna
Istočna Ilidža: Potpisani ugovori o stipendiranju sa 22 studenta

ISTOČNA ILIDžA - Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 22 studenta sa područja ove lokalne zajednice i učenikom generacije Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”.

Božović je rekao da je ta opština trajno opredijeljena za pomoć mladim ljudima i da su za stipendiranje studenata iz ove lokalne zajednice već nekoliko godina unazad obezbijeđena sredstva u budžetu.

“Stipendije su pomoć, prije svega, onima koji studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i na nekim univerzitetima koji su deficitarni za potrebe tržišta rada na teritoriji grada Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža”, naveo je Božović.

On je dodao da ove stipendije u iznosu od 1.000 KM nisu jedina pomoć koju opština dodjeljuje onima koji studiraju, te da od prethodne godine opština Istočna Ilidža dodjeljuje 10 jednokratnih stipendija u iznosu od 500 KM.

“Na prijedlog Univerziteta u Istočnom Sarajevu će naknadno biti potpisane odluke o dodjeli jednokratnih stipendija, prema spisku koji dostavi Univerzitet”, rekao je Božović.

Njegoš Paraš, student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta je stipendista opštine Ilidža četvrtu godinu za redom i ističe da dobijene stipendije motivišu studente da se što više usavrše u oblasti koju studiraju.

“Ova podrška opštine mi znači mnogo zato što troškovi studiranja nisu mali i bezazleni i smatram da svaki student koji dobije priliku da bude stipendista opštine ima priliku da ostane u Istočnoj Ilidži i da svoju budućnost gradi u našoj lokalnoj zajednici”, istakao je Paraš.

Student četvrte godine Akademije umjetnosti u Novom Sadu, Hristina Učur zahvalila je na ukazanoj pomoći, ističući da to mnogo znači studentima, i onima koji studiraju u svom rodnom gradu ali i onima koji studiraju u Srbiji i inostranstvu.

“Život je dosta skup, naročito za one studente koji neuspijevaju da rade neki posao jer je teško studirati i raditi. Postoje tu i neke olakšice, ali nemaju svi tu sreću da budu obezbijeđeni”, istakla je Hristina Učur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana