Источна Илиџа: Потписани уговори о стипендирању са 22 студента

Срна
Источна Илиџа: Потписани уговори о стипендирању са 22 студента

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је данас уговоре о стипендирању са 22 студента са подручја ове локалне заједнице и учеником генерације Средњошколског центра “Источна Илиџа”.

Божовић је рекао да је та општина трајно опредијељена за помоћ младим људима и да су за стипендирање студената из ове локалне заједнице већ неколико година уназад обезбијеђена средства у буџету.

“Стипендије су помоћ, прије свега, онима који студирају на Универзитету у Источном Сарајеву и на неким универзитетима који су дефицитарни за потребе тржишта рада на територији града Источно Сарајево и општине Источна Илиџа”, навео је Божовић.

Он је додао да ове стипендије у износу од 1.000 КМ нису једина помоћ коју општина додјељује онима који студирају, те да од претходне године општина Источна Илиџа додјељује 10 једнократних стипендија у износу од 500 КМ.

“На приједлог Универзитета у Источном Сарајеву ће накнадно бити потписане одлуке о додјели једнократних стипендија, према списку који достави Универзитет”, рекао је Божовић.

Његош Параш, студент четврте године Фармацеутског факултета је стипендиста општине Илиџа четврту годину за редом и истиче да добијене стипендије мотивишу студенте да се што више усаврше у области коју студирају.

“Ова подршка општине ми значи много зато што трошкови студирања нису мали и безазлени и сматрам да сваки студент који добије прилику да буде стипендиста општине има прилику да остане у Источној Илиџи и да своју будућност гради у нашој локалној заједници”, истакао је Параш.

Студент четврте године Академије умјетности у Новом Саду, Христина Учур захвалила је на указаној помоћи, истичући да то много значи студентима, и онима који студирају у свом родном граду али и онима који студирају у Србији и иностранству.

“Живот је доста скуп, нарочито за оне студенте који неуспијевају да раде неки посао јер је тешко студирати и радити. Постоје ту и неке олакшице, али немају сви ту срећу да буду обезбијеђени”, истакла је Христина Учур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана