Fudbalski asovi u humanoj misiji

Anita Janković-Rečević
Fudbalski asovi u humanoj misiji

Banjaluka - Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas će biti odigrana humanitarna fudbalska utakmica između veterana Fudbalskog kluba Crvena zvezda i ekipe veterana Fudbalskog kluba Borac, te revijalna utakmica između ljekara i novinara Republike Srpske.

Ovu humanitarnu akciju organizuje Fondacija “Djeca nam se rađala”, čiji je cilj da skrene pažnju na smanjenje stope nataliteta u Srpskoj.

Na Gradskom stadionu zaigraće fudbalski asovi Crvene zvezde poput Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona, Jovana Aćimovića, Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Dušana - Duleta Savića, Zdravka Borovnice, braće Milka i Boška Đurovskog.

U timu Borca zaigraće Stojan Malbašić, Željko Buvač, Jovan Šmanja, Radmilo Mihajlović, Nikola Nikić, Petar Jelić i Darko Ljubojević.
Planirano je da utakmica počne u 17 časova, a ulaz na stadion je besplatan.

Svi stanovnici Republike Srpske koji žele doprinijeti ovoj humanitarnoj akciji mogu donirati jednu marku pozivom na broj 1432, koji je aktiviran od 1. septembra.

Predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala” Vlado Đajić istakao je ranije da svako treba da da svoj doprinos da bi bio zaustavljen negativan trend smanjenja broja stanovnika u Srpskoj.

- Važno je da, osim zvaničnih institucija, djeluju i nevladine organizacije i udruženja, kao i pojedinci - rekao je Đajić, naglasivši da će doprinos ovom događaju dati i brojne estradne zvijezde, koje će besplatno nastupiti tokom manifestacije.

Jedna od njih je i pjevač Marinko Rokvić, koji je pozvao sve humane ljude da podrže ovu akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana