Dodijeljeno 20 gatačkih krava i junica

Srna
Foto: Srna

PALE - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aco Stanišić danas je u svojstvu donatora potpisao ugovor sa 20 lica sa područja opštine Pale koja su u skladu sa javnim pozivom ostvarila pravo na donaciju krava i junica, ukupne vrijednosti oko 86.000 KM.

”S obzirom da sam izabran za narodnog poslanika iz izborne jedinice osam ispred DEMOS-a, Opštinski odbor ove stranke sa Pala donio je odluku da na neki način pomognemo pojedinim porodicama jer svakodnevno imamo zahtjeve za neku pomoć. Gledali smo kako da tim ljudima riješimo stalno kućni budžet i ovaj prijedlog za dođelu krava dobio je najveći broj glasova u Opštinskom odboru”, rekao je Stanišić novinarima.

On je naveo da jedno grlo košta 4.150 KM i to je cifra koje porodice teško mogu da obezbijede i iz toga razloga smatra da je projekt kvalitetan, te vjeruje da će, osim ekonomske i finansijske sigurnosti, jedan broj porodica i mladih ostati na selu.

Stanišić je naveo da je riječ o gatačkom govedu koje može da se prilagodi klimatskim uslovima na Palama, daje kvalitetno mlijeko i nije sklono bolestima kao što se zna desiti sa nekim uvoznim govedima.

“Tri dana smo bili na terenu zajedno sa predsjednikom Udruženja uzgajivača gatačkog govečeta Dušanom Andrijaševićem i obišli 40 privatnika koji se bave uzgojem krava. Odabrali smo 20 grla od kojih je 80 odsto steono”, rekao je Stanišić.

On je dodao da je u Gacku jako razvijen uzgoj krava i svaki domaćin nema ispod 10 grla, pa je bio širok izbor i mogućnost da se izabere kvalitetno grlo.

Stanišić je izrazio nadu da će ovo biti pozitivan primjer i ostalim ljudima koji mogu da se odreknu jednog svog primanja i pomognu porodicama kojima je potrebna pomoć.

Svetislav Simić iz Jahorinskog Potoka sa Pala u ime svih je zahvalio Stanišiću na velikodušnoj donaciji koja će svima mnogo značiti za kućne potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana