Додијељено 20 гатачких крава и јуница

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ - Посланик у Народној скупштини Републике Српске Ацо Станишић данас је у својству донатора потписао уговор са 20 лица са подручја општине Пале која су у складу са јавним позивом остварила право на донацију крава и јуница, укупне вриједности око 86.000 КМ.

”С обзиром да сам изабран за народног посланика из изборне јединице осам испред ДЕМОС-а, Општински одбор ове странке са Пала донио је одлуку да на неки начин помогнемо појединим породицама јер свакодневно имамо захтјеве за неку помоћ. Гледали смо како да тим људима ријешимо стално кућни буџет и овај приједлог за дођелу крава добио је највећи број гласова у Општинском одбору”, рекао је Станишић новинарима.

Он је навео да једно грло кошта 4.150 КМ и то је цифра које породице тешко могу да обезбиједе и из тога разлога сматра да је пројект квалитетан, те вјерује да ће, осим економске и финансијске сигурности, један број породица и младих остати на селу.

Станишић је навео да је ријеч о гатачком говеду које може да се прилагоди климатским условима на Палама, даје квалитетно млијеко и није склоно болестима као што се зна десити са неким увозним говедима.

“Три дана смо били на терену заједно са предсједником Удружења узгајивача гатачког говечета Душаном Андријашевићем и обишли 40 приватника који се баве узгојем крава. Одабрали смо 20 грла од којих је 80 одсто стеоно”, рекао је Станишић.

Он је додао да је у Гацку јако развијен узгој крава и сваки домаћин нема испод 10 грла, па је био широк избор и могућност да се изабере квалитетно грло.

Станишић је изразио наду да ће ово бити позитиван примјер и осталим људима који могу да се одрекну једног свог примања и помогну породицама којима је потребна помоћ.

Светислав Симић из Јахоринског Потока са Пала у име свих је захвалио Станишићу на великодушној донацији која ће свима много значити за кућне потребе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана