Bolnica „Srbija“ dogovora saradnju sa bolnicom u Istanbulu

SRNA
Bolnica „Srbija“ dogovora saradnju sa bolnicom u Istanbulu

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija i glavni profesor bolnice za ortopediju „Medipol“ u Istanbulu Ibrahim Azboj razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu o modalitetima buduće saradnje u vidu edukacija domaćih ljekara u Istanbulu i medicinske pomoći turskih ljekara.

„Imali bismo mogućnost i da šaljemo nalaze naših pacijenata koji ne mogu dobiti usluge zdravstvenog sistema Republike Srpske, pa bi postojala mogućnost da im zdravstvena usluga bude pružena tamo“, rekao je Šešlija nakon sastanka novinarima.

On je istakao da je o Bolnici „Srbija“ upoznao Azboja, koji je, kako je naveo, izrazio oduševljenje uslovima u kojima rade ljekari u toj zdravstvenoj ustanovi i u kojima se liječe pacijenti. Šešlija je najavio da bi u narednom periodu trebao biti potpisan memorandum o saradnji.

Na ovom sastanku je dogovoreno i učešće profesora sa univerziteta u Istanbulu na simpozijumu u novembru na kojem će prezentovati specifične usluge koje pružaju pacijentima. Zahvalivši na izuzetnom gostoprimstvu, Azboj je rekao da je cilj obezbijediti edukaciju, kao i kontakt među ljekarima, ali i sa pacijentima Bolnice „Srbija“ koji će imati potrebu da budu tretirani u Turskoj.

On je rekao da je saradnjom planirano da timovi turskih ljekara rade intervencije u Bolnici „Srbija“, a da pacijenti koji imaju potrebu za komplikovanijim zahvatima budu tretirani u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana