Болница „Србија“ договора сарадњу са болницом у Истанбулу

СРНА
Болница „Србија“ договора сарадњу са болницом у Истанбулу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојша Шешлија и главни професор болнице за ортопедију „Медипол“ у Истанбулу Ибрахим Азбој разговарали су данас у Источном Сарајеву о модалитетима будуће сарадње у виду едукација домаћих љекара у Истанбулу и медицинске помоћи турских љекара.

„Имали бисмо могућност и да шаљемо налазе наших пацијената који не могу добити услуге здравственог система Републике Српске, па би постојала могућност да им здравствена услуга буде пружена тамо“, рекао је Шешлија након састанка новинарима.

Он је истакао да је о Болници „Србија“ упознао Азбоја, који је, како је навео, изразио одушевљење условима у којима раде љекари у тој здравственој установи и у којима се лијече пацијенти. Шешлија је најавио да би у наредном периоду требао бити потписан меморандум о сарадњи.

На овом састанку је договорено и учешће професора са универзитета у Истанбулу на симпозијуму у новембру на којем ће презентовати специфичне услуге које пружају пацијентима. Захваливши на изузетном гостопримству, Азбој је рекао да је циљ обезбиједити едукацију, као и контакт међу љекарима, али и са пацијентима Болнице „Србија“ који ће имати потребу да буду третирани у Турској.

Он је рекао да је сарадњом планирано да тимови турских љекара раде интервенције у Болници „Србија“, а да пацијенти који имају потребу за компликованијим захватима буду третирани у Истанбулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана