Aničić, Vladika Sergije: O završetku spoljnog uređenja crkve i asfaltiranju puta do manastira Medna

Srna
Aničić, Vladika Sergije: O završetku spoljnog uređenja crkve i asfaltiranju puta do manastira Medna

MRKONjIĆ GRAD - Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije razgovarao je danas sa načelnikom opštine Mrkonjić Grad Divnom Aničić o završetku spoljnog uređenja Crkve Presvete Bogorodice u ovom gradu, kao i o asfaltiranju puta do manastira Medna.

Vladika Sergije je rekao novinarima da se raduje što su se danas sastali u Mrkonjić Gradu, naglasivši da su njihovi projekti, želje i srca zajedno bez obzira što ih je virus korona na silu neko vrijeme razdvojio.

“Međusobno se razmjenjuju mišljenja, želje i mogućnosti da se ostvare svi projekti vezani za ovaj grad, a posebno za pravoslavnu crkvu. Nadam se da će ih Vlada podržati jer je značajno sačuvati drevne starine koje postoje na ovim prostorima kako bismo još više utvrdili svoj identitet”, naglasio je vladika Sergije.

Aničićeva je rekla da je razgovarano o završetku rekonstrukcije i spoljnog uređenja crkve i izgradnji asfaltiranog puta do manastira Medna.

“Vjerujem da ćemo do kraja godine izgraditi put do manastira i da će crkva biti spremna za osveštanje”, navela je Aničićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana