Zvuk motora i rokenrola 25. i 26. maja na Kastelu

Miloš Vasiljević
Zvuk motora i rokenrola 25. i 26. maja na Kastelu

Banjaluka - Najmasovnija smotra zaljubljenika u motore na našem području "Moto-fest Banjaluka 2018", biće odražana po drugi put na tvrđavi Kastel, 25. i 26. maja u organizaciji Moto-kluba "Stršljen", a očekuju se bajkeri iz petnaestak evropskih zemalja.

Očekuje se da će nezaboravno druženje uz dobre svirke okupiti od 30.000 do 40.000 posjetilaca i bajkera. Organizatori iz Moto-kluba "Stršljen" nadaju se novom velikom bajkerskom spektaklu, te imaju obećanje da će im se pridružiti još veći broj gostiju iz evropskih zemalja koji nisu učestvovali ranije, zbog čega ova manifestacija ima potencijal da bude najveća u ovom dijelu Balkana.

- Ove godine imamo osam poznatih bendova, a spremamo i moto-sajam gdje ćemo ugostiti sve brendove. Obećavamo dva dana dobre zabave, odlične svirke, cjelodnevne aktivnosti, te veliki defile od tri do četiri hiljade motora kroz Banjaluku - rekao je predsjednik Moto-kluba "Stršljen" Siniša Praštalo na konferenciji za novinare u bajk-baru "Košnica".

On je najavio da će u muzičkom dijelu programa nastupiti regionalne zvijezde "Če Sudaka", "Hladno pivo", "Brkovi", "Let tri", "Zabranjeno pušenje", "Deca loših muzičara", "Kanda, Kodža i Nebojša", "Dedi kul tribjute Zukero".

Praštalo je zahvalio gradu Banjaluka i gradonačelniku Igoru Radojičiću na podršci moto-festu, koji je uvršten u kalendar dešavanja povodom obilježavanja Dana grada.

Najavivši dobru svirku predstavnici bendova su poručili da se svaki put rado vraćaju u grad na Vrbasu. Frontmen "Hladnog piva" Mile Kekin, obećao je dobru zabavu i odličnu svirku, a ovo je godina u kojoj ova grupa proslavlja tri decenije uspješnog rada.

- Imamo spisak od 50 pjesama pa vidjećemo za šta ćemo se odlučiti, a prvih 15 do 20 minuta ćemo izvoditi naše stare pjesme da se nove generacije upoznaju - rekao je Kekin.

Pored festivalskog, biće održan i sajamski dio na kojem će se predstaviti poznati proizvođači motocikla kao što su "Harli i Dejvidson",  "Dukati", "Jamaha", "Suzuki" i drugi.

Generalni sponzor manifestacije je "Banjalučka pivara", koja ove godine proslavlja 145 godina postojanja.

- "Banjalučka pivara" i "nektar pivo" uvijek je uz najbolje, a ovaj festival pretenduje da bude najveći ovog tipa u regionu - kazala je portparolka pivare Milka Stanivuković.

Ulaznice za "Moto-fest Banjaluka 2018" biće u prodaji za nekoliko dana, a moći će se kupiti na Trgu Krajine, putem interneta i na tvrđavi Kastel u danima održavanja manifestacije. Jednodnevna karta košta sedam, a dvodnevna 10 KM, dok je za sve bajkere ulaz besplatan.

Humanost

Dvodnevna manifestacija će u okviru obilježavanja 22. aprila, Dana grada, imati i humanitarni karakter.

- Lani smo pomogli Udruženje "4+" a ove godine značajna sredstva preusmjerićemo za liječenje djece oboljele od celijaklije. To je  još jedan od razloga da posjetite fest i uživate u mnogobrojnim sadržajima - rekao je Siniša Praštalo.

Bendovi koji će nastupiti na moto-festu

"Deca loših muzičara",

"Brkovi",

"Če Sudaka",

"LET 3",

"Zabranjeno pušenje",

"Dedi kul tribjute Zukero",

"Hladno pivo",

"Kandža Kodža i Nebojša".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana