Zubačka Ubla okupila narod Hercegovine i Crne Gore

Srna
Zubačka Ubla okupila narod Hercegovine i Crne Gore

Trebinje - Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da okupljanje Hercegovaca i Crnogoraca na Zubačkim Ublima treba da ostane tradicija, na šta obavezuje i istorijsko pamćenje junačke i slobodarske prošlosti ovog kraja.

On je istakao da je razvoj sela jedno od važnih opredjeljenja Gradske uprave, da je na Zubcima u toku izgradnja vodovodnog sistema, te da se investira i intenzivno gradi i u drugim dijelovima grada, pa Trebinje dobija obrise većeg grada nego što jeste.


“Zasukali smo rukave i krenuli u ozbiljan rad, novca imamo, mladi treba da ostaju u Hercegovini, da im damo priliku da rade”, naglasio je gradonačelnik Trebinja na sinoćnjem saborovanju naroda Hercegovine i Crne Gore na Zubačkim Ublima kod Trebinja.

“Naredne sedmice će više od 70 mladih ljudi početi pripravnički staž u Trebinju, a svako ko hoće da radi slobodno može da se javi, jer samo onaj ko neće da radi nam ne želi dobro”, istakao je Petrović.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo što vijekovima unazad dva najbliža i bratska grada i danas imaju izuzetnu saradnju.

“Želim da iskažem i zadovoljstvo onim što vidim u Trebinju, kako se domaćinski i odgovorno radi, na čemu čestitam ovoj gradskoj upravi”, rekao je Katić.

U kulturno-zabavnom programu saborovanja posjetioce su zabavljali glumac Dragan Marinković Maca i grupa “Evergrin”, veterani Gradskog KUD-a “Alat Svislajon”, Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić” i mladi guslar Mitar Višnjić iz Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana