Zavijano sedam domaćinstava u kostajničkom selu Podoška

D. S.
Zavijano sedam domaćinstava u kostajničkom selu Podoška

Kostajnica, Banjaluka - Na području opštine Kostajnica juče je, usljed velikih snježnih padavina, od svijeta bilo odsječeno sedam kuća u selu Podoška.

Svi pokušaji zimske službe da se juče probiju do zametenih domaćinstava ostali su bez rezultata.

Portparol opštine Aleksandar Pašić rekao je Srni da su tokom prijepodneva probijeni smetovi u selu Zovik i da su tri domaćinstva, koja su dva dana bila zametena, sada odblokirana.
- Snježni nanosi na platou Balja, gdje se nalaze ova sela, visoki su mjestimično dva metra, što je onemogućilo da se mehanizacija probije do mještana - istakao je Pašić.
On je naveo da očekuje da u toku dana zimska služba probije smetove i dođe do mještana Podoške.

Sa visokim snijegom i hladnoćom uspjeli su da se izbore ovčari i njihova stada, koji su u pojedinim dijelovima RS bili zavijani. Prvi su im u pomoć priskočili mještani, a potom i opštinske vlasti, obezbijedivši dovoljne količine hrane za stada.

Predsjednik Udruženja uzgajivača ovaca RS Ilija Božić, koji je sa stadom ostao zavijan u selu Rapćani kod Dervente, kazao je da im je zimska služba ove opštine prokrčila put, a obezbijeđena je i hrana za ovce.

Problema su imali i u Ovčarskoj farmi "Kusić" sa Vučijaka, čijih je 1.700 ovaca bilo zavijano u Štrpcima kod Prnjavora. Osim njih, slična situacije je pratila i braću Čavić, koji su stado na ispašu sa Manjače doveli u okolini Banjaluke.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana