Za projekte studentskih organizacija 200.000 KM

Srna
Za projekte studentskih organizacija 200.000 KM

Banjaluka - Ministarstvo prosvjete i kulture RS raspisalo je konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova za 2018. godinu, za šta je budžetom predviđeno 200.000 KM.

Iz Ministarstva navode da će programi i projekti biti finansirani maksimalno do 80 odsto njihove ukupne vrijednosti, te da je rok za podnošenje prijava 30 dana.

Konkurs je raspisan iz oblasti studentskog organizovanja, međunarodne saradnje, organizacije međunarodnih studentskih skupova i susreta, uključivanja u međunarodne studentske asocijacije i učešća u zajedničkim aktivnostima, kao i posjete međunarodnim studentskim skupovima i susretima. Na konkurs mogu biti prijavljeni i stručni programi, tribine i predavanja, naučno-stručni radovi, projekti i elaborati od interesa za sistem visokoškolskog obrazovanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Konkurs je namijenjen i za aktivnosti iz oblasti sporta i kulture, te edukaciju, za studentske medije, kao i ostale projekte koji doprinose unapređenju studentskog rada i organizovanja, studentskog standarda, zastupanju interesa i prava studenata.

- Pravo prijave na konkurs imaju studentska predstavnička tijela izabrana prema Zakonu o studentskom organizovanju, studentske organizacije registrovane kod nadležnih organa i asocijacije studentskih organizacija - navedeno je u saopštenju. Prijave moraju sadržavati opis programa ili projekta, obuhvaćene korisnike, ciljeve, očekivane rezultate, indikatore uspjeha, tradiciju programa ili projekta, datum početka i završetka, mjesto ili mjesta izvođenja i finansijski plan troškova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana