Vrtić “Bambi” u Rogatici: Brinu i o bebama od godinu dana

S. M.
Vrtić “Bambi” u Rogatici: Brinu i o bebama od godinu dana

ROGATICA - Dogradnjom dvije nove prostorije u okviru rogatičkog vrtića “Bambi” stečeni su uslovi da brinu i o bebama od godinu dana.

Direktorica vrtića Nataša Duvnjak rekla je da se proširenjem objekta na Trgu oslobodilaca došlo do prostora od skoro 500 kvadratnih metara.

- Sa povećanjem kapaciteta stvoreni su uslovi i za povećanje broja djece i  vaspitno-obrazovnih oblika. Kao novinu u radu uveli smo i zbrinjavanje djece od jedne do navršene druge godine - navodi Duvnjakova ističući da se brinu o 101 djetetu te da mališani borave u grupama formiranim po uzrastu. 

Ona je naglasila da su ove godine planirani prihodi od 596.500 KM, od čega 60 odsto čini grant opštine, dok 35 odsto čine sredstva od naknada roditelja.

- Pojedinačne naknade koje plaćaju roditelji djece kreću se od 150 za cjelodnevni i 130 maraka za poludnevni boravak. Što se tiče rashoda najviše sredstava planirano je za plate 19 radnika - istakla je Duvnjakova uz napomenu da su uputili javni poziv zainteresovanim roditeljima da se jave kako bi u narednom periodu na osnovu liste čekanja stvarali uslove i za uključivanje njihove djece u neki oblik rada vrtića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana