U Srpcu uručeno više od 100 paketa za borce i siromašne: Pokloni uljepšali praznike

D. J.
U Srpcu uručeno više od 100 paketa za borce i siromašne: Pokloni uljepšali praznike

SRBAC - Više od stotinu porodica iz boračkih i socijalnih kategorija dočekalo je januarske praznike u vedrijem raspoloženju nakon što su im uručeni prehrambeni paketi koje je obezbijedila opština Srbac.

Od toga je 48 paketa uručeno za socijalno ugrožene građane, uz pomoć predsjednika savjeta mjesnih zajednica, dok je 47 paketa podijeljeno putem Boračke organizacije Srbac.

- Na ovaj način nastavili smo tradiciju da oko Božića i Dana Republike obradujemo borce koji se nalaze u najtežem materijalnom stanju. Nadam se da će položaj boraca biti bolji u ovoj godini, za šta ćemo se još više zalagati kod lokalnih i republičkih vlasti - rekao je predsjednik Boračke organizacije Srbac Goran Plotan.

Deset paketa uručeno je i putem Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srpca. Jedna od onih koje su obradovane ovim poklonom je i Gordana Balaban, čiji sin Goran je poginuo na dobojskom ratištu 1994. godine, a 14. februara prošle godine stigla ju je još jedna tragedija kada joj je umro sin Dragan u 52. godini života.

- Hvala svima koji su se sjetili da me obiđu u ovoj teškoj muci. Veoma mi znači kada mogu ovako s nekim popričati o svojim problemima, što znači više od bilo kakvog poklona - rekla je Gordana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana