У Српцу уручено више од 100 пакета за борце и сиромашне: Поклони уљепшали празнике

Д. Ј.
У Српцу уручено више од 100 пакета за борце и сиромашне: Поклони уљепшали празнике

СРБАЦ - Више од стотину породица из борачких и социјалних категорија дочекало је јануарске празнике у ведријем расположењу након што су им уручени прехрамбени пакети које је обезбиједила општина Србац.

Од тога је 48 пакета уручено за социјално угрожене грађане, уз помоћ предсједника савјета мјесних заједница, док је 47 пакета подијељено путем Борачке организације Србац.

- На овај начин наставили смо традицију да око Божића и Дана Републике обрадујемо борце који се налазе у најтежем материјалном стању. Надам се да ће положај бораца бити бољи у овој години, за шта ћемо се још више залагати код локалних и републичких власти - рекао је предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан.

Десет пакета уручено је и путем Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Српца. Једна од оних које су обрадоване овим поклоном је и Гордана Балабан, чији син Горан је погинуо на добојском ратишту 1994. године, а 14. фебруара прошле године стигла ју је још једна трагедија када јој је умро син Драган у 52. години живота.

- Хвала свима који су се сјетили да ме обиђу у овој тешкој муци. Веома ми значи када могу овако с неким попричати о својим проблемима, што значи више од било каквог поклона - рекла је Гордана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана