U Bratuncu raste broj đaka, klupe u Srebrenici prazne

K. Ć.
U Bratuncu raste broj đaka, klupe u Srebrenici prazne

Bratunac - Ministarstvo prosvjete i kulture RS raduje činjenica da u Bratuncu raste broj đaka i, uz neke sredine koje imaju trend rasta učenika, ova opština bi mogla da bude primjer mnogima, izjavio je juče resorni ministar Dane Malešević poslije razgovora s načelnikom Bratunca Nedeljkom Mlađenovićem i direktorima lokalnih škola.

- To daje nadu da će lokalne zajednice da opstanu i da se razvijaju jer sve što se ulaže u izgradnju školskih objekata nema smisla ako u njima nema đaka - rekao je Malešević.

Dodao je da će Ministarstvo nastojati da učestvuje u rekonstrukciji bratunačkog Srednjoškolskog centra precizirajući da bi taj objekat mogao da uđe u projekat energetske efikasnosti naredne godine. Malešević je obećao da će ministarstvo pomoći i da se obnovi područna škola u Osamskom. Mlađenović je naveo je da je za rekonstrukciju Srednjoškolskog centra i sportske dvorane potrebno oko 400.000 KM.

Malešević je zajedno s ministrom saobraćaja i veza RS Neđom Trninićem prije dolaska u Bratunac razgovarao sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem i direktorima škola sa područja te opštine o stanju i problemima u obrazovanju.

- Najveći problem je nedostatak djece u srebreničkim školama, ali Ministarstvo nije u mogućnosti to da rješava. Uspjeli smo da riješimo problem u vezi sa pripravnicima, a obezbijedićemo i sredstva za sanaciju oštećenja na objektu jedne seoske škole - rekao je Malešević pohvalivši  lokalnu upravu koja je obezbijedila oko 100.000 KM za rekonstrukciju Srednjoškolskog centra u kojem je riješen dugogodišnji problem  grijanja. Grujičić očekuje da će Srebrenica uspjeti da stvori bolje uslove u obrazovnim ustanovama kako bi privukli učenike iz drugih sredina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana