U Bratuncu prikazano bogatstvo srpskih koreografija

Srna
U Bratuncu prikazano bogatstvo srpskih koreografija

Bratunac - U prepunoj sali Doma kulture Bratunac večeras je održan prvi godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Most” iz ovog mjesta, a osim domaćina nastupili su i folkloraši “Mladosti” iz Nove Pazove iz Srbije i “Boksita” iz Milića.

Ljubitelji folklora i srpske pjesme, tradicije i običaja večeras su uživali u raznolikosti koreografija iz raznih srpskih krajeva i nastupu razigrane i raspjevane mladosti, koja se predstavila u večerašnjem programu.


Predsjednik KUD “Most” Miloš Mitrović zahvalio je svima za podršku, posebno roditeljima, volonterima i građanima, a na finansijskoj pomoći opštini Batunac i brojnim firmama koje su pomogle da ovo društvo bude aktivno.

“Imam tremu večeras, nisam vas očekivao u ovolikom broju”, rekao je okupljenima Mitrović, koji je dugogodišnji prosvjetni, kulturni i sportski radnik.

Načelniku opštine Bratunac Nedeljku Mlađenoviću uručena je zahvalnica za podršku rada ovog KUD-a.

Mlađenović je istakao da će ova tradicija godišnjeg koncerta biti nastavljena.

“Vjerujem da će nam naredne godine Sportska dvorana Bratunac biti premala da primi sve građane i goste”, rekao je Mlađenović.

On kaže da bi u februaru ova opština trebala da se pobratimi sa ruskim gradom Rošalj, koji je periferija Moskve, te da će opština Bratunac podržati društvo u svim putovanjima i nastupima kako u BiH, tako i Srbiji, Rusiji i drugim zemljama Evrope.

Koncert je održan pod geslom “Ako jedan narod želi budućnost, treba da pamti svoju prošlost, da sačuva korijene i sačuva tradiciju”.

Kulturno-umjetničko društvo “Most” Bratunac osnovano je početkom ove godine udruživanjem bivšeg KUD “Mladost” i folklornog ansambla Srpskog dobrotvornog i kulturno-prosvjetnog društva “Sveti Vasilije Veliki” iz ovog mjesta.

Za kratko vrijeme “Most” je okupio oko 200 članova, formirano je nekoliko starosnih folklornih grupa kao i orkestar, a u društvu djeluje i par vokalnih izvođača.

Ovo društvo je u prvoj godini rada nastupilo na nekoliko manifestacija u Republici Srpskoj, na kojima tradicionalnim igrama i pjesmama iz Podrinja, koje posebno njeguju, predstavljaju svoju opštinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana