Trnovo: Donirana informatička oprema vrijednosti 9.750 KM

Srna
Trnovo: Donirana informatička oprema vrijednosti 9.750 KM

TRNOVO- Predstavnicima dvije mjesne zajednice sa područja opštine Trnovo koje učestvuju u drugoj fazi projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" danas je uručena informatička oprema vrijednosti 9.750 KM.

Ovaj projekat finansiraju vlade Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga Razvojni program UN (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Federalnim ministarstvom pravde, te sa savezima opština i gradova.

Projekat "Jačanje uloge mjesne zajednice u BiH", faza dva, provodi se u 41 opštini i gradu u BiH i u 199 mjesnih zajednica u kojnjm učestvuje i opština Trnovo sa dvije mjesne zajednice.

Mjesne zajednice Kijevo i Trnovo dobile su kompletnu informatičku opremu za svoje kancelarije koja se sastoji od laserskog multifunkcionalnog uređaja, desktopa, monitora i tableta.

Osim toga, jedan set opreme koji, osim kompleta, uključuje i projektor sa platnom i nosačem, nabavljen je za potrebe opremanja budućeg društvenog centra u opštini Trnovo koji se nalazi na Trgu Srđana Kneževića 3, saopšteno je na veb-stranici opštine.

Primopredaji opreme su prisustvovali načelnik opštine Dragomir Gagović sa saradnicima, predstavnici mjesnih zajednica, te predstavnik UNDP-a Kerim Žujo.

Načelnik opštine zahvalio je na doniranoj opremi i istakao da mu je čast i veliko zadovoljstvo što je opština Trnovo dio ovog projekta.

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života građana putem njihovog aktivnog učešća u donošenju odluka na nivou mjesnih zajednica, uključujući odabir prioriteta koji se implementiraju u njihovim lokalnim zajednicama.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana