Trebinjski studenti se vratili sa nagradnog putovanja

Srna
Trebinjski studenti se vratili sa nagradnog putovanja

Trebinje - Sa nagradnog putovanje koje je obezbijedio Grad Trebinje, po odluci gradonačelnika Luke Petrovića, danas se vratilo 29 najboljih studenata sa petodnevnog boravka u Beču, Bratislavi i Budimpešti.

Trebinjac Dragan Spaić, student šeste godine Medicinskog fakulteta u Foči Srni je rekao da su njegove kolege i on bili pozitivno izneđani ovim putovanjem, te zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima što su nagradili trud i rad mladih ljudi.


“Od Grada smo dobijali stipendije, ali nam niko do sada nije ukazao ovakvu pažnju i omogućio da posjetimo prelijepe gradove, upoznamo njihovu kulturu i način života, odnosno obezbijedili su nam da se na najljepši način odmorimo od mnogobrojnih obaveza koje imamo tokom godine”, rekao je Spaić.

On je istakao da će ovo biti satisfakcija i “vjetar u leđa” da nastave sa dobrim rezultatima, ali i izrazio nadu da će Gradska vlast nastaviti sa ovakvim idejama i biti primjer i ostalim gradovima u Republici Srpskoj da ih slijede.

“Bilo nam je prelijepo i oduševljeni smo arhitekturom, građevimnama, načinom života u ovim gradovima”, istakao je Spaić, te dodao da je ranije bio u Beču, ali ne u Bratislavi i Budimpešti.

Turistički vodič koji je putovao sa studentima iz Trebinja Marko Ćapin rekao je da sa ovog putovanja nose nezaboravne utiske, te zahvalio Gradskoj upravi što je omogućila obilazak najljepših gradova srednje Evrope o kojima se može mnogo naučiti, kao i Turističkoj agenciji “Ubla turs” na organizaciji prevoza.

“Bilo je fascinantno. Većina studenata nikada nije bila u ovim gradovima. Sa punom pažnjom su ispratili sva dešavanja i vjerujem da će mnogi od njih u svojim budućim profesijama neku ideju primijeniti i u svom gradu”, rekao je Ćapin.

On ističe da su u svakom gradu imali lokalne vodiče koji su ih upoznali sa bogatom istorijim, kulturom i tradicijom prijestonica, ali i privredom.

Ćapin je istakao da su studenti posebno bili oduševljeni Bratislavom, stopom nezaposlenosti ovog grada od 0,02 odsto, njenom čistoćom i zelenilom, te razvijenom industrijom, posebno automobilskom.

“Prema riječima studenata najljepše iskustvo nose sa vožnje brodom po Dunavu u Budimpešti odakle ih je oduševio pogled na čuveni parlament, brojne gradske mostove”, rekao je Ćapin.

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić istakao je da je najvažnije da je putovanje proteklo u najboljem redu i da su se studenti srećni i zadovoljni vratili svojim kućama.

“Gradska uprava polaže velike nade u našu mladost i pamet i nastojimo kroz razne vidove pomoći da ih stimulišemo u njihovom radu”, rekao je Ćurić i obećao da će ovo biti samo jedna u nizu dobrih odluka za dobrobit studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana