Trebinje: Kazne za parkiranje na zelenoj površini i do 150 maraka

R. Mi.
Trebinje: Kazne za parkiranje na zelenoj površini i do 150 maraka

Trebinje - Vozači koji ubuduće budu nepropisno parkirali svoje automobile u Trebinju rizikovaće da plate kazne i veće od 100 KM.

Kazne za nepropisno parkiranje umjesto dosadašnjih 30 KM mogle bi porasti na 50 KM, a za parkiranje na zelenim površinama i do pet puta više u odnosu na sadašnje.

- Nesavjesni vozači ostavljaju vozila i na uređenim zelenim površinama. Pokrenuli smo inicijativu prema Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove za izmjenu Odluke o bezbjednosti saobraćaja na području grada kako bi povećali kazne, posebno za parkiranje na zelenim površinama - rekao je načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Bojan Čvoro. Cilj novih mjera, kaže Čvoro, je da budu obezbijeđeni bolji uslovi za kretanje pješaka, ali i zaštita zelenih površina kako bi grad što uređeniji dočekao ljetnu sezonu.

Komunalna policija je u proteklih mjesec dana izdala 118 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje. Čvoro je podsjetio i na nedavni slučaj kada je u obnovljenom gradskom parku bila parkirana svatovska kolona.

On navodi da će i ove godine biti nastavljena akcija da ugostiteljski objekti u centru grada u ljetnim baštama imaju tende i suncobrane istih boja kako bi uže gradsko jezgro izgledalo ljepše tokom turističke sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana