Talentovani muzičari iz Srpca rasplakali publiku pjevajući ocu u čast

D. J.
Talentovani muzičari iz Srpca rasplakali publiku pjevajući ocu u čast

Srbac - Gotovo da nije bilo Srpčanina koji u subotu uveče nije pustio suzu na nesvakidašnjem koncertu u čast pokojnom ocu pod nazivom “Ostala je pjesma moja” koji su održali Tea, Stefan i David Mikić, braća i sestra okupljeni u muzički sastav “Tea Mikić &Brothers”.

Pred više od 500 posjetilaca oni su puna dva časa pjevali u čast Miodragu Mikiću Mikiju, poznatom srbačkom muzičaru, koji je preminuo 2. februara 2018. u Austriji, gdje je proveo skoro čitav radni vijek.

Tea Mikić je pjevajući sevdalinke i evergrine dokazala da je riječ o istinskom talentu koji je još neotkriven na našim prostorima, a Stefan i David, koji su je pratili na harmonici i klaviru, potvrdili su da su takođe naslijedili dar za muziku od svog oca.

- Naš otac je cijeli život posvetio muzici i svoju ljubav prema umjetnosti je prenio i nama. Sviramo i pjevamo iz duše, bez obzira na to o kojoj vrsti muzike je riječ, ali izvorna narodna muzika je ono što nam najviše leži na srcu - rekla je Tea. Ona je završila muzičku akademiju u Feldkiru, a džez akademiju u Sent Galenu i godinama je nastupala sa poznatim njemačkim DJ Šantelom i njegovim “Bukovina klub orkestrom”. Održali su više od 100 koncerata po čitavom svijetu.

- Presrećni smo što je sala Doma kulture u Srpcu bila prepuna i ovo je bio jedan od mojih najdražih nastupa u karijeri. Pjevala sam pred 30.000 ljudi u Kanadi, ali se to ne može mjeriti sa ovim koncertom koji je bio obojen posebnim emocijama - kazala je Tea.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana