Svakom novorođenčetu 500 maraka

S. M.
Svakom novorođenčetu 500 maraka

Rogatica - Opština Rogatica odlučila je u cilju stimulisanja nataliteta da naknade za novorođenčad i u ovoj godini iznose 500 maraka.

Ovom odlukom, koju su na posljednjoj sjednici usvojili odbornici Skupštine opštine, predviđeno je da roditelji svakog djeteta sa prebivalištem na području opštine koje se rodi tokom 2018. dobiju 500 maraka.

- Ovom odlukom samo se produžuje prošlogodišnja, kojom je sa ranijih 300 naknada za novorođenče povećana na 500 maraka - rekao je načelnik Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti Delivoje Đerić. 

Istom odlukom predviđeno je i da se bračnim parovima koji posjeduju medicinsku dokumentaciju da se liječe od steriliteta duže od tri godine priznaju troškovi liječenja u iznosu do 1.000 maraka.

Broj novorođenih beba u Rogatici iz godine u godinu raste. Tako je lani rođeno 96 beba, najviše u proteklih nekoliko godina.

- Iz budžeta opštine lani je za devet parova koji su se borili sa sterilitetom isplaćeno 8.956 maraka. Ove godine na poziciji subvencije za natalitet, zapošljavanje i podršku poljoprivrednoj proizvodnji nalazi se iznos od 138.000 maraka, a prioritet isplate biće natalitet - naglasio je Đerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana