Srpčani i Fočaci u humanitarnim akcijama: Glumci i navijači pomažu oboljelim sugrađanima

D. J. - R. Đ.
Srpčani i Fočaci u humanitarnim akcijama: Glumci i navijači pomažu oboljelim sugrađanima

Srbac, Foča - Amaterska pozorišna trupa “Milenijum” odigrala je u četvrtak uveče u prepunoj sali srbačkog Doma kulture premijeru svoje nove predstave pod nazivom “Ah, ti Bogovi”, a sav prilog od prodatih ulaznica, 1.500 KM doniran je za liječenje Snježane Popadić Repović (36), majke maloljetnog djeteta koja je oboljela od karcinoma.

Predstavom, koju je režirala glumica Narodnog pozorišta RS Slađana Zrnić, mladi srbački glumci su na komičan način dočarali šta je zajedničko starim Grcima i današnjim ljudima kada je riječ o borbi za vlast. Publika je bila oduševljena, a što je najvažnije, pokazali su koliko su humani.

- Srpčani su još jednom pokazali svoju humanost jer su ne samo kupovali karte već ostavljali i pojedinačne donacije. Hvala svima za ovaj plemeniti čin, a naša akcija se nastavlja jer ćemo do srijede putem našeg žiro računa skupljati donacije pa pozivam preduzeća i građane da se odazovu i odvoje koliko su u mogućnosti - rekla je koordinator pozorišta, Sanela Vidović. Donacije se mogu uplatiti na broj žiro računa “Milenijuma”: 5620108023750183, koji je otvoren kod NLB banke.

Humanost su pokazali i fočanski navijači “Partizana” koji su prikupili su 1.200 maraka za liječenje nepokretnog sugrađanina Nemanje Starovića. Ovom mladiću je  neophodan novac za operaciju vratnog dijela kičme na VMA u Beogradu, a navijačka grupa “Grobari Foča” je u fočanskom kafiću “Monte Kristo” organizovala zajedničko gledanje utakmice između Partizana i Moldea i prikupljanje pomoći za Nemanjinu operaciju.

- Novac koji je prikupljen uplaćen je na žiro račun Nemanjine majke Brankice Tomović. Akcija će biti nastavljena, a kutija za pomoć Nemanji i dalje se nalazi u “Monte Kristu” - potvrdili su navijači. Oni su pozvali su sve koji su u prilici da pomognu Nemanji uplatom na žiro-račun njegove majke u Uni kredit banci: 45321668002.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana