Српчани и Фочаци у хуманитарним акцијама: Глумци и навијачи помажу обољелим суграђанима

Д. Ј. - Р. Ђ.
Српчани и Фочаци у хуманитарним акцијама: Глумци и навијачи помажу обољелим суграђанима

Србац, Фоча - Аматерска позоришна трупа “Миленијум” одиграла је у четвртак увече у препуној сали србачког Дома културе премијеру своје нове представе под називом “Ах, ти Богови”, а сав прилог од продатих улазница, 1.500 КМ дониран је за лијечење Сњежане Попадић Реповић (36), мајке малољетног дјетета која је обољела од карцинома.

Представом, коју је режирала глумица Народног позоришта РС Слађана Зрнић, млади србачки глумци су на комичан начин дочарали шта је заједничко старим Грцима и данашњим људима када је ријеч о борби за власт. Публика је била одушевљена, а што је најважније, показали су колико су хумани.

- Српчани су још једном показали своју хуманост јер су не само куповали карте већ остављали и појединачне донације. Хвала свима за овај племенити чин, а наша акција се наставља јер ћемо до сриједе путем нашег жиро рачуна скупљати донације па позивам предузећа и грађане да се одазову и одвоје колико су у могућности - рекла је координатор позоришта, Санела Видовић. Донације се могу уплатити на број жиро рачуна “Миленијума”: 5620108023750183, који је отворен код НЛБ банке.

Хуманост су показали и фочански навијачи “Партизана” који су прикупили су 1.200 марака за лијечење непокретног суграђанина Немање Старовића. Овом младићу је  неопходан новац за операцију вратног дијела кичме на ВМА у Београду, а навијачка група “Гробари Фоча” је у фочанском кафићу “Монте Кристо” организовала заједничко гледање утакмице између Партизана и Молдеа и прикупљање помоћи за Немањину операцију.

- Новац који је прикупљен уплаћен је на жиро рачун Немањине мајке Бранкице Томовић. Акција ће бити настављена, а кутија за помоћ Немањи и даље се налази у “Монте Кристу” - потврдили су навијачи. Они су позвали су све који су у прилици да помогну Немањи уплатом на жиро-рачун његове мајке у Уни кредит банци: 45321668002.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана