Srednja škola unutrašnjih poslova promovisana u Mrkonjić Gradu

G.S.
Srednja škola unutrašnjih poslova promovisana u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆ GRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova RS organizovalo je u petak u Mrkonjić Gradu promociju Srednje škole unutrašnjih poslova za srednjoškolce sa područja ove opštine.

Predstavnik Uprave za policijsko obrazovanje Srednje škole unutrašnjih poslova Borislav Đukić rekao je da je konkursom za upis, koji bi trebalo da bude objavljen za nekoliko dana, predviđen prijem 150 učenika uz mogućnost proširenja.

- Sa obnavljanjem rada Srednje škole unutrašnjih poslova počeli smo prošle godine i trenutno je pohađa 170 učenika. I ove godine očekujemo dobar odziv za upis, jer nam je važno da izaberemo najbolje kandidate - rekao je Đukić.

Kada su u pitanju uslovi konkursa Đukić je pojasnio da Srednju školu unutrašnjih poslova mogu da upišu učenici koji završavaju drugi razred srednje škole i koji nisu navršili 18 godina do isteka javnog poziva.

Učenik Miloš Tešanović kaže da razmišlja da upiše Srednju školu unutrašnjih poslova jer ga ovo zanimanje privlači.

Pripadnici policije izveli su pokazne vježbe, kao i prikaz opreme prisutnim učenicima na Trgu srpske vojske i u prostorijama Kulturnog centra “Petar Kočić” Mrkonjić Grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana