Srebrenica: Tužbe zbog zloupotrebe donacija

Srna
Foto: Ilustracija

SREBRENICA- Opština Srebrenica podnijela je tužbe protiv 21 osobe za zloupotrebu donacija iz projekta obnove koji u ovoj lokalnoj zajednici finansira Saudijska Arabija u iznosu od milion evra.

Pravni zastupnik opštine Zekerijah Hadžić rekao je novinarima da su tužbe podnesene na inicijativu načelnika Mladena Grujičića.

"Komisija za praćenje realizacije ovog projekta utvrdila je da je 21 lice otuđilo, odnosno prodalo mehanizaciju koju su dobili u sklopu projekta, iako su potpisala ugovore da mehanizaciju preuzimaju na korištenje i da se u određenom periodu ne smije otuđivati", pojasnio je Hadžić.

On je precizirao da je sud u 12 slučajeva već donio prvostepene presude od kojih je šest postalo pravosnažno.

Na društvenim mrežama u posljednje vrijeme pojavljuju se oglasi da pojedinci prodaju stambene kontejnere koje je opština Srebrenica u nekoliko navrata dodjeljivala na korištenje porodicama koje obrađuju svoja imanja i bave se poljoprivredom, a čije u ratu popaljene kuće još nisu obnovljene.

Očekuje se i da predstavnici opštine izvrše kontrolu i pokrenu sudske procese i protiv osoba koje su otuđile kontejnere dobijene na privremeno korištenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana