Srebrenica: Sjednica odgođena zbog (ne)prisustvovanja novinara

Srna
Srebrenica: Sjednica odgođena zbog (ne)prisustvovanja novinara

SREBRENICA- Prva redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica u novom sazivu, koja je trebala da bude održana danas, odgođena je za četvrtak, 20. maj, jer se odbornici nisu saglasili sa prijedlogom predsjednika parlamenta Ćamila Durakovića da novinari ne prate današnje skupštinsko zajedanje.

Duraković je svoj prijedlog pravdao poštovanjem epidemioloških mjera i Poslovnikom o radu Skupštine opštine, koji nalaže da novinari trebaju da podnose zahtjeve skupštinskom Kolegijumu kako bi im odobrio praćenje sjednice.

To nikada ranije nije traženo iako je taj poslovnik na snazi godinama, tvrde novinari koji više od 25 godina prate rad srebreničkog parlamenta, a obraćanje Kolegijumu smatraju ironijom jer je to neformalno skupštinsko tijelo, ukazujući da im se onemogućava da rade svoj posao. Odbornici i novinari su se usprotivili Durakovićevom prijedlogu i donesena je kompromisna odluka da se zasjedanje odgodi, te da se stvore uslovi, odnosno obezbijedi adekvatan prostor, i sjednica održi 20. maja.

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić rekao je da skupštinsko rukovodstvo nije obezbijedilo neophodne uslove za održavanje sjednice i da je neprihvatljivo onemogućavanje novinarima da rade svoj posao.

"Nažalost, prva redovna skupštinska sjednica počela je kako ne treba. Možda je i bolje što se ovo desilo da bi se stvorili odgovarajući uslovi i da eventualno kršenje epidemioloških mjera ne dovede do problema bilo kojeg učesnika. Treba obezbijediti odgovarajuće uslove za rad Skupštine opštine, ali i za rad novinara i njihovo prisustvo sjednici", naveo je Grujičić. Sjednica je prekinuta prije usvajanja dnevnog reda čiji se prijedlog sastojao od usvajanja programa rada Skupštine za ovu godinu i donošenja niza tehničkih i nekoliko kadrovskih odluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana