Srebrenica: Podjela zaštitnih maski za Dan borbe protiv dijabetesa

Srna
Srebrenica: Podjela zaštitnih maski za Dan borbe protiv dijabetesa

SREBRENICA - Udruženje oboljelih od dijabetesa iz Srebrenice danas je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv ove bolesti - 14. novembra, organizovalo akciju besplatne podjele zaštitnih maski za preventivu od virusa korona i stručni materijal za borbu i život sa šećernom bolesti.

Predsjednik udruženja dijabetičara Srebrenica Miloš Nikolić izjavio je Srni da zbog epidemiloških mjera ove godine nisu organizovali tradicionalne ulične akcije mjerenja nivoa šećera u krvi, pritiska i tjelesne težine, nego su se odlučili da nabave i besplatno podijele određenu količinu zaštitnih maski prolaznicima i propagandni materijal o pojavi, uzrocima, liječenju i životu sa šećernom bolešću.

On je istakao da cilj ove akcije jeste zaštita zdravlja stanovništva i ukazivanje na opasnost i potrebu poštovanja mjera zaštite od širenja virusa korona koji je smrtonosan za hronične bolesnike, među kojima su dijabetičari jedna od najrizičnijih grupa.

Akciju tradicionalno organizuje Udruženje dijabetičara uz podršku Srednjoškolskog centra, odnosno učenika Medicinske škole, Crvenog krsta i prodajnog centra “Zvorničanka” iz Srebrenice.

Udruženje dijabetičara Srebrenica broji 107 članova iako je broj oboljelih dvostruko veći u ovoj opštini.

Ovo udruženje svake godine nizom aktivnosti obilježi Međunarodni dan borbe protiv dijabetisa i organizuje više edukativnih i humanitarnih aktivnosti za svoje članove, te mjerenje tromjesečnog profila nivoa šećera u krvi i specijalističke preglede za najugroženije članove.

Zbog mjera zaštite od virusa korona današnji Međunarodni dan borbe protiv dijabetesa obilježen je skromnije, bez okupljanja i grupisanja većeg broja građana i uz poštovanje zaštitnih mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana