Srebrenica: Od naknada za rude, šumu i vode prihod veći od dva miliona KM

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA - Opština Srebrenica je u prošloj godini ostvarila prihod od 1.440.000 KM po osnovu naplate naknada za eksploataciju mineralnih sirovina, odnosno ruda, 172.000 KM za naknade za sječu šume i 25.000 KM za vode, rekla je Srni vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije Jelena Ružić.

Ona je istakla da je došlo do podbačaja u naplati naknada za eksploataciju šume jer zbog pandemije virusa korona i drugih teškoća ovdašnje Šumsko gazdinstvo "Drina" nije realizovalo svoj plan eksploatacije, što je dovelo i do manjih prihoda i iznosa naknade po tom osnovu.

Ružićeva kaže da je ovogodišnji planirani prihod od naknade za mineralne sirovine 1.676.000 KM, za šume 330.000 KM i za vode 25.000 maraka.

Ona je navela da se očekuje otvaranje kamenoloma i početak eksploatacije kamena dacita, što treba da donese dodatni prihod u opštinski budžet.

Prema njenim riječima, opštinske službe su pripremile programe korištenja sredstava ostvarenih od naknada za rude, šumu i vode u ovoj godini koji su trebali juče da budu razmatrani na sjednici Skupštine opštine, koja je odgođena za ponedjeljak, 24. maj, a riječ je o raspodjeli značajnog novčanog iznosa, većeg od dva miliona KM.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana