Сребреница: Од накнада за руде, шуму и воде приход већи од два милиона КМ

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА - Општина Сребреница је у прошлој години остварила приход од 1.440.000 КМ по основу наплате накнада за експлоатацију минералних сировина, односно руда, 172.000 КМ за накнаде за сјечу шуме и 25.000 КМ за воде, рекла је Срни вршилац дужности начелника општинског Одјељења за финансије Јелена Ружић.

Она је истакла да је дошло до подбачаја у наплати накнада за експлоатацију шуме јер због пандемије вируса корона и других тешкоћа овдашње Шумско газдинство "Дрина" није реализовало свој план експлоатације, што је довело и до мањих прихода и износа накнаде по том основу.

Ружићева каже да је овогодишњи планирани приход од накнаде за минералне сировине 1.676.000 КМ, за шуме 330.000 КМ и за воде 25.000 марака.

Она је навела да се очекује отварање каменолома и почетак експлоатације камена дацита, што треба да донесе додатни приход у општински буџет.

Према њеним ријечима, општинске службе су припремиле програме кориштења средстава остварених од накнада за руде, шуму и воде у овој години који су требали јуче да буду разматрани на сједници Скупштине општине, која је одгођена за понедјељак, 24. мај, а ријеч је о расподјели значајног новчаног износа, већег од два милиона КМ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана