Služen pomen vojvodi Nedeljku Vidakoviću

Srna
Foto: srna

TREBINjE - U Trebinju je danas kod spomenika komandantu Bobanske čete Nedeljku Vidakoviću služen pomen, čime je obilježeno 27 godina od njegove pogibije.

Cvijeće su kod spomenika položile delegacije Bobanske čete, Grada Trebinja, koju je predvodio predsjednik gradske Skupštine Dragoslav Banjak, Boračke organizacije, Guslarskog društva "Vojvoda Nedeljko Vidaković" i Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Dragan Ristić Beli, koji je nakon Vidakovića preuzeo komandu nad Bobanskom četom, rekao je da se nikada neće zaboraviti pogibija vojvode Vidakovića i njegovih saboraca Dragana Slijepčevića, Ljubiše Popovića koji su stradali od iste granate 1994. godine na Borcima kod Konjica, kao i najmlađeg pripadnika ove jedinice Aleksandra Masleše koji je od posljedica ranjavanja preminuo u januaru 1995. godine.

"Jedina komanda vojvode Nedeljka Vidakovića bila je - za mnom", rekao je Ristić. Predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Trebinja Dejan Bodiroga rekao je da se na današnji dan prisjećaju poginulih boraca Bobanske čete ali i svih boraca koji su stradali za Republiku Srpsku.

Vojvoda Vidaković je za svoje zasluge odlikovan Ordenom Miloša Obilića Republike Srpske. Spomenik Vidakoviću podignut je 2014. godine, a njegovi saborci podigli su kod sela Rapti spomenik svim poginulim borcima Bobanske čete.

Bobanska četa brojala je oko 120 pripadnika, a tokom odbrambeno-otadžbinskog rata poginula su njena 23 pripadnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana