Šef Predstavništva Srpske u Austriji sa mrkonjićkim privrednicima

Srna
Šef Predstavništva Srpske u Austriji sa mrkonjićkim privrednicima

MRKONjIĆ GRAD - Šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović razgovarao je večeras u Mrkonjić Gradu sa rukovodstvom opštine i lokalnim privrednicima o ostvarivanju komunikacije i saradnje sa austrijskim firmama.

Filipović je nakon večerašnjeg sastanka rekao novinarima da Predstavništvo Srpske u Austriji i dalje sprovodi aktivnosti podrške opštinama i gradovima u Srpskoj, posebno privrednim subjektima.

“U Mrkonjić Gradu smo imali priliku da razmijenimo informacije sa privrednicima i da ih informišemo o aktivnostima Predstavništva. Mi sve gledamo kao servis za naše privrednike”, istakao je Filipović.

On je naveo da Predstavništvo aktivno radi na ostvarivanju direktne komunikacije sa austrijskim firmama i da im je cilj da dobiju mogućnost da privrednici iz Srpske pošalju svoje ponude i da ostvare poslovnu saradnju.

“Aktivno radimo na tome da našim privrednicima ponudimo platformu, da koriste servise Predstavništva i da zajednički ostvarimo ciljeve koje smo definisali, te da povećamo izvoz Srpske prema Austriji”, rekao je Filipović.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević izrazio je nadu da će privrednici iskoristiti na najbolji mogući način sve preporuke koje su dobili od Filipovića.

“Nadam se da će im Predstavništvo omogućiti izlaz na austrijsko tržište, a nakon toga i širom EU. Naši privrednici su vrijedni, posjeduju određena iskustva, teže ka novim tehnologijama i siguran sam da će njihovi proizvodi naći mjesto na evropskom tržištu”, rekao je Vođević.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana