Sakan: Socijalisti više nisu dio skupštinske većine u Kotor Varušu

Srna
Sakan: Socijalisti više nisu dio skupštinske većine u Kotor Varušu

Kotor Varoš - Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan (PDP) izjavio je da od danas SP više neće biti dio većine u lokalnoj Skupštini i da će biti upućen poziv SNSD-u na pregovore o njihovom učešću u vlasti.

Sakan je istakao da je legitiman medijski poziv predsjednika Opštinskog odbora SP-a Predraga Tešića za formiranje nove skupštinske većine u toj opštini.

“Mi ćemo Tešićev zahtjev ispoštovati, pošto SP od danas više neće biti dio skupštinske većine u Kotor Varošu, ali ćemo, istovremeno, pozvati SNSD na pregovore o njihovom učešću u skupštinskoj većini”, rekao je Sakan, koji predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Kotor Varoš.

On je dodao da je sa predstavnicima SNSD-a već bilo neformalnih razgovora o njihovom učešću u vlasti, dodajući da očekuje da se ti razgovori u narednim danima formalizuju.

“Indikativno je da je Tešić zatražio formiranje nove skupštinske većine samo dan prije održavanja sjednice Skupštine opštine Kotor Varoš na kojoj treba da bude razriješen Upravni odbor Agencije za lokalni razvoj, na čijem se čelu on nalazi”, rekao je Sakan.

Prema njegovim riječima, nakon što budu imenovani novi ljudi u Upravnom odboru biće utvrđeno kakvo je stanje u toj agenciji, za koju se iz budžeta godišnje izdvaja 45.000 KM.

Sakan je dodao da je saradnja sa institucijama Republike Srpske uvijek bila na visokom nivou i da se nada da podrška novim projektima i investicijama neće izostati.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Predrag Tešić juče je pozvao odbornike u Skupštini opštine Kotor Varoš da formiraju novu skupštinsku većinu koja će biti po volji većine građana izražene na proteklim opštim izborima, jer su se građani Kotor Varoša na proteklim opštim izborima većinom opredijelili za koaliciju SNSD-DNS-SP.

“Ukoliko lokalna rukovodstva stranaka ne stave na stranu svoje lične interese i ne shvate ozbiljnost situacije za Kotor Varoš, očekujem da njihovi lideri sa republičkog nivoa preduzmu neophodne korake”, naglasio je Tešić.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Goran Kušljić rekao je Srni da je bilo razgovora sa pojedincima iz aktuelne lokalne vlasti o promjeni skupštinske većine, jer su, kako on kaže, i oni nezadovoljni trenutnim stanjem u opštini.

“SNSD podržava Tešićev zahtjev za promjenom skupštinske većine, jer ako bi se implementirali rezultati proteklih izbora na lokalnom nivou koalicija SNSD-DNS-SP ima znatno veću podršku građana Kotor Varoša”, naglasio je Kušljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana