Rogatica: Uređuju drvorede u ulicama i parkovima

S. M.
Rogatica: Uređuju drvorede u ulicama i parkovima

ROGATICA - Rogatica već godinama važi za mjesto zelenila i uvijek čistih ulica, parkova i trotoara, a proljećno uređivanje opštine počelo je ovih dana potkresivanjem drvoreda.

Vrijedni radnici komunalnog preduzeća “Vrela Seljani” krenuli su od ulice Srpske sloge, glavne arterije opštine, sa čije obje strane su posađena brojna stabla. Njihove krošnje već uveliko čine prelijep ambijent i sa cvjetnim alejama predstavljaju svojevrsnu botaničku baštu. Sve to ovu opštinu svrstava u red čistijih i ljepših mjesta u Srpskoj i BiH.

Komunalcima pomažu i radnici Centra za kulturu i Vatrogasne jedinice sa specijalnim vozilom na kojem se nalazi korpa za radove na visini, a svaki dio okresanog stabla odmah tovare i odvoze na deponiju.

 - Slijedi čišćenje iverja i grančica u manjim ulicama, a sve sa ciljem da dobijemo ljepšu sliku Rogatice i okoline. Nedavno je zasađen i drvored pored šetališta na lijevoj obali Rakitnice - rekla je načelnica Odjeljenja za inspekcijske poslove u opštinskoj upravi Željka Kojić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana