Prvi put otvorena vrata Vizitor centra za posjetioce

Srna

Bijeljina - Ekološko udruženje “Eko-put” obilježava 1. maj - Međunarodni praznik rada u bijeljinskom Eko-centru “Jezera”, gdje su prvi put za posjetioce iz Republike Srpske i Srbije otvorena vrata Vizitor centra.

Predsjednik udruženja “Eko-put” Snežane Jagodić Vujić rekla je da je završen zvanični dio programa u kome su posjetioci, uglavnom mladi ljudi, imali priliku da vide izložbu fotografija radova u Vizitor centru pod nazivom “Od divlje deponije smeća do Vizitor centra”.

Po završetku zvaničnog programa, u okviru kojeg je održana i prezentacije o stvaranju ovog centra, oko pedeset posjetilaca ostatak dana provodi u slobodnim aktivnostima.

“Put prirode je put kojim svi idemo, htjeli to ili ne, bili toga svjesni ili ne. Vratiti prirodu čovjeku i čovjeka prirodi znači učiniti nešto što će i pojmu čovjek i pojmu priroda vratiti veliko slovo”, navela je Vujićeva.

Vizitor centar “Jezera” nastao je, i još nastaje, kao ideja ljubitelja prirode koji su se okupili oko ekološkog udruženja “Eko-put”.

Semberci današnji praznik proslavljaju, po tradiciji, na nekom od izletišta, uglavnom u naselju Amajlije na Drini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana