“Prosvjeta” iz Dervente obilježila krsnu slavu

Srna
“Prosvjeta” iz Dervente obilježila krsnu slavu

DERVENTA - Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” proslavio je danas u Derventi krsnu slavu Svetog Savu, uz kulturno-umjetnički program i slavski obred.

“Cilj žProsvjetež je očuvanje Svetosavlja, a Svetosavlje nije ništa drugo nego pravoslavno hrišćanstvo, očuvanje srpskoga stila i tradicije. To što je nama ostavljeno u nasljeđe trudimo se da očuvamo”, izjavio je Srni predsjednik derventske “Prosvjete” Dalibor Đekić.

On je dodao da su realizovane brojene aktivnosti, i da je važan čin u protekloj godini bio osnovanje Gradskog hora koji djeluje u sastavu “Prosvjete”.

“U osnivanje gradskog hora ispred našeg društva žProsvjetež, uložen je mukotrpan rad, to je ogroman posao, za par mjeseci je spreman program i danas je premijerni nastup”, naveo je Đekić i dodao da hor ima više od 20 članova.

Osim premijernog predstavljanja Gradskog hora koji djeluje u sastavu “Prosvjete”, nastupili su sa recitacijama učenici Osnovne škole “19. april” Derventa.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su gradonačelnik Dervente Milorad Simić, predsjednik Gradske skupštine Mirko Zemunović, predsjednik Kola srpskih sestara “Carica Milica” Đurđa Dodig-Pijetlović, sveštenici, članovi “Prosvjete”, direktori javnih preduzeća i škola, privrednici i druge zvanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana