“Просвјета” из Дервенте обиљежила крсну славу

Срна
“Просвјета” из Дервенте обиљежила крсну славу

ДЕРВЕНТА - Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” прославио је данас у Дервенти крсну славу Светог Саву, уз културно-умјетнички програм и славски обред.

“Циљ жПросвјетеж је очување Светосавља, а Светосавље није ништа друго него православно хришћанство, очување српскога стила и традиције. То што је нама остављено у насљеђе трудимо се да очувамо”, изјавио је Срни предсједник дервентске “Просвјете” Далибор Ђекић.

Он је додао да су реализоване бројене активности, и да је важан чин у протеклој години био основање Градског хора који дјелује у саставу “Просвјете”.

“У оснивање градског хора испред нашег друштва жПросвјетеж, уложен је мукотрпан рад, то је огроман посао, за пар мјесеци је спреман програм и данас је премијерни наступ”, навео је Ђекић и додао да хор има више од 20 чланова.

Осим премијерног представљања Градског хора који дјелује у саставу “Просвјете”, наступили су са рецитацијама ученици Основне школе “19. април” Дервента.

Обиљежавању крсне славе присуствовали су градоначелник Дервенте Милорад Симић, предсједник Градске скупштине Мирко Земуновић, предсједник Кола српских сестара “Царица Милица” Ђурђа Додиг-Пијетловић, свештеници, чланови “Просвјете”, директори јавних предузећа и школа, привредници и друге званице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана