Prijedor među tri najbolje lokalne zajednice

Srna
Prijedor među tri najbolje lokalne zajednice

Prijedor - Prijedor je jedna od tri najbolje plasirane jedinice lokalne samouprave u eksternoj evaluaciji 18 lokalnih zajednica u BiH koje učestvuju u programu MEG švajcarske Vlade, usmjerenom na poboljšanje upravljanja i usluga u sektorima životne sredine i ekonomije.

Šef Odsjeka za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvojem grada Prijedora Zinajda Hošić rekla je Srni da je evaluacija obavljena u martu, o čemu su dobili zvaničnu potvrdu, te dodala da gradu slijede nagradna sredstva koja će biti usmjerena u neki novi infrastrukturni projekat. “To ćemo odlučiti nakon što saznamo o koliko novca je riječ. Znamo već da ćemo dobiti 90.000 franaka jer smo ispunili sve uslove, a dobićemo i dodatni novac jer smo među top tri lokalne zajednice”, istakla je Hošićeva.

MEG je nastavak “Projekat dobre uprave u oblasti voda i zaštite životne sredine”, koji je realizovan i u Prijedoru.

Prva faza, vrijedna 12 miliona franaka, počela je 2014. godine i do 2020. godine MEG se fokusira na 18 naprednih lokalnih zajednica koje su pokazale da imaju sposobno rukovodstvo i osnovne kapacitete za pokretanje ovog razvojnog procesa.

U sektoru životne sredine fokus je na uslugama vodosnabdijevanja i poboljšanju tehničkih i upravljačkih kapaciteta vode, a u ekonomskom sektoru naglasak je na kreiranju ambijenta za razvoj lokalne privrede i poboljšanju administrativnih usluga.

Osim Prijedora, lokalne zajednice u kojima se realizuje MEG projekat su Tešanj, Teslić, Sanski Most, Prnjavor, Kozarska Dubica, Kostajnica, Kalesija, Gradiška, Gradačac, Gračanica, Doboj, Cazin, Bosanska Krupa, Bihać, Žepče, Velika Kladuša i Tuzla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana