Povući odluku o poskupljenju komunalija u Doboju

Dijana Dujić
Povući odluku o poskupljenju komunalija u Doboju

Doboj - Čelnici SNSD-a u Doboju pozvali su gradonačelnika i skupštinsku većinu da hitno sazovu vanrednu sjednicu gradske skupštine kako bi bila stavljena van snage odluka o povećanju cijena grijanja, vode i odvoza smeća za 15 odsto.

Poskupljenje komunalija u Doboju uslijedilo je nakon što je najavljen rast cijene struje. Odluka o poskupljenju struje je, međutim, povučena zbog čega u SNSD-u smatraju da je neophodno učiniti isto i sa komunalijama u Doboju.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Spomenko Vasilić kazao je da za poskupljenje grijanja, vode i odvoza smeća nije bilo opravdanje ni najavljeni rast cijene struje, a da tek sada nema uporišta da ono ostane na snazi.

- Odluka je sramna i nije utemeljena ni na čemu, a sada im i to prazno obrazloženje pada u vodu, jer struja neće poskupjeti. Nisu imali pravo obrazloženje za poskupljenje komunalija. To rade da bi prikupili novac za finansiranje kampanje za lokalne izbore. Van svake pameti je povećavati cijenu pomenutih usluga za 15 odsto godinu nakon katastrofalnih poplava - rekao je Vasilić i dodao da je u interesu građana i privrednika da ova odluka bude što prije povučena.

Na sjednici održanoj 18. juna skupštinska većina koju predvodi SDS dala je saglasnost za povećanje cijena komunalija, a obrazložena je najavljenim poskupljenjem struje u RS. Predsjednik Kluba odbornika SDS Radoslav Nikolić istakao je tada da je gradonačelnik Obren Petrović spreman da odluku stavi van snage u slučaju da struja ne poskupi.

- U slučaju da struja ne poskupi gradonačelnik će predložiti smanjenje sadašnjih cijena komunalnih usluga za pet procenata - kazao je tada Nikolić.

U Gradskoj upravi Doboj kazali su juče da će obećanje biti ispunjeno.

- Čim dobijemo potpune informacije da struja neće poskupjeti gradonačelnik će preduzeti konkretne korake. Da li će to biti vanredna ili redovna sjednica sada ne mogu reći, ali sigurno je da će doći do smanjenja cijene komunalija za 20 odsto i biće niže za pet odsto manje nego što je sada - rekao je službenik za informisanje u Gradskoj upravi Doboj Zdravko Đuričić.

"Službeni glasnik"

Odluke o poskupljenju grijanja, vode i odvoza smeća za 15 odsto još nisu objavljenje u dobojskom "Službenom glasniku".

- Kada odluka bude objavljena u "Službenom glasniku" mi ćemo je primijeniti. U slučaju da dođe do druge odluke koja je u suprotnosti sa ovom mi ćemo postupiti i na osnovu te odluke - rekao je pravnik u Komunalnom preduzeću "Progres" Mladen Vulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana