Povezuju srbačku industrijsku zonu sa autoputem

D. J.
Povezuju srbačku industrijsku zonu sa autoputem

Srbac - Građevinsko preduzeće “Integral inženjering” iz Laktaša nastavilo je rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnog puta od Crnaje do Šeškovaca u dužini od oko 10,5 kilometara.

Vrijednost ove investicije iznosi oko 1,1 milion KM i riječ je o jednom od najkapitalnijih projekata koji će ove godine biti realizovani u Srpcu.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević kaže da su pripremni radovi počeli još u septembru prošle godine, ali nisu mogli ranije biti nastavljeni jer je ta investicija u nadležnosti JP “Autoputevi Republike Srpske” koje je bilo angažovano na izgradnji autoputa od Banjaluke do Doboja.

- U narednom periodu radovi će biti intenzivirani kako bi se naša opština što kvalitetnije povezala sa mrežom autoputeva u Srpskoj. Ovaj put je od značaja i zbog industrijske zone Crnaja koja će time biti još atraktivnija za buduće investitore - rekao je Dragosavljević. On ističe da će ove godine za realizaciju deset projekata iz Plana kapitalnih investicija biti izdvojeno 4,9 miliona KM, a najviše novca biće usmjereno za sanaciju ove putne dionice i rekonstrukciju vrbasko-savskog nasipa.

- U narednih mjesec dana očekujemo završetak rekonstrukcije puta u Rasavcu i izgradnje vodovoda u Župskom Razboju, za šta su Vlada RS i opština izdvojile 398.000 KM - rekao je Dragosavljević. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana