Politički transfer ponovo trese Bileću

Milijana Latinović foto: moja hercegovina
Politički transfer ponovo trese Bileću

Bileća - Skupštinska većina u bilećkom parlamentu mijenja se iz sata u sat, o čemu svjedoči informacija da je većinu okupljenu oko kluba "Zvezdano nebo" poljuljao odbornik PDP-a Srđan Rogan prešavši na stranu načelnika Bileće Miljana Aleksića (SNSD), koji će već na idućoj sjednici ponovo imati nadmoć u lokalnoj skupštini.

Prvi čovjek Bileće kaže da će Skupština opštine najvjerovatnije zasjedati 12. aprila.

- Kako sam vam i rekao okupio sam većinu. Rogan je prešao na našu stranu i na idućoj sjednici izabraćemo rukovodstvo Skupštine - rekao je Aleksić.

Dodao je da računa na podršku četiri odbornika iz SNSD-a, po jednog iz DNS-a, SP-a, PDP-a i Ekološke stranke i dva iz partije Snaga Hercegovine.

Rogan je potvrdio da napušta većinu formiranu prije desetak dana i da će maksimalno podržati prvog čovjeka Bileće, iako su do juče bili na suprotnim stranama.

- Iako smo imali političkih neslaganja i drugačijih viđenja u proteklom periodu, procijenio sam da treba da podržim načelnika, jer je on čestit i pošten čovjek. Dosadašnji njegovi nedostaci bili su zbog toga jer nije ni imao adekvatnu podršku i mislim da će je sada imati, ne samo moju, već i podršku drugih odbornika - rekao je Rogan i dodao da sa načelnikom nije još pregovarao o svojoj poziciji u lokalnom parlamentu.

Rogan kaže da je već čuo priče kako je podržao Aleksića iz ličnih interesa, ali ističe da mu je jedini cilj da uradi nešto dobro za opštinu.

- Upravo oni okupljeni oko "Zvezdanog neba" što upiru prstom u mene ne mogu ništa da urade zbog svojih golih ličnih interesa i zato sam i odlučio da prelomim i da probam nešto uraditi kako treba - dodao je Rogan.

Odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj" Dražen Dunđer kaže da ga Roganov postupak ne iznenađuje.

- Rogana možeš kao ovcu voditi na solilo vazda, on je običan intereždžija i sve radi za svoje lične interese. I mi kad smo ga prvi put imali u većini jedino smo ga mogli pridobiti funkcionerskim mjestom. On i ne pomišlja da može stradati za ideju, kamo li da to učini - rekao je Dunđer i dodao da nije sigurno da će Aleksić imati većinu na idućoj sjednici.

Bura u Bileći nastavljena je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta kada je Aleksić izgubio većinsku podršku u parlamentu, jer su mu leđa okrenuli tadašnji stranački kolega Radoslav Brčić i odbornik Ujedinjene Srpske Saša Radan, čime je većina prešla u ruke kluba "Zvezdano nebo", koji podržavaju i odbornici SDS-a. Zbog nanošenja štete ugledu stranke, kako tvrdi Aleksić, Brčić je isključen iz SNSD-a.

Skupštinsko rukovodstvo

Skupštinsko rukovodstvo u Bileći u ovom mandatu mijenjalo se već četiri puta. Na posljednjoj sjednici ostavku je podnio predsjednik bilećkog parlamenta Blažo Vujović (SNSD), a dužnosti je razriješen i potpredsjednik Branko Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana