PDP ostavio načelnika iz SDS-a bez većine u Tesliću

Srna
PDP ostavio načelnika iz SDS-a bez većine u Tesliću

Teslić - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević iz SDS-a ostao je juče bez skupštinske većine nakon što mu je leđa okrenuo PDP i sa opozicijom smijenio nekoliko lokalnih funkcionera.

Dužnosti su razriješeni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Nikola Stokić, direktor Doma zdravlja Mladen Kovanušić i članovi Upravnog odbora te zdravstvene ustanove. Za razrješenje su glasali odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SP-a, SDP-a, Nezavisnog kluba odbornika i SRS “Srpska u sigurne ruke”. Protiv su bili odbornici SDS-a, a uzdržani predstavnici SDA.

Miličević kaže da su te odluke nezakonite i da će stopirati njihovo izvršenje.

- Ta razrješenja nisu u skladu ni sa Statutom opštine ni sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i biće preduzeti upravni i drugi sporovi. Nisam iznenađen ponašanjem odbornika PDP-a, koji su pod velikim pritiskom i iz njima znanih razloga su se ponašali na ovaj način - rekao je Miličević.

Odbornik PDP-a Radojica Todić poručio je da glasanje ne znači da je došlo do promjene većine, već da je odraz nezadovoljstva PDP-a i većine građana radom predsjednika odbora partija koje imaju većinski broj odbornika. Todić je najavio da će, kao primjer ostalima već na prvom sastanku teslićkog PDP-a ponuditi ostavku.

Predsjednik teslićkog SNSD-a Dragan Bogdanić nije odgovarao na telefonske pozive, a odbornik te stranke Mišo Stojanović ističe da načelnik više nema podršku i da na dnevni red dolazi i povjerenje načelnicima ostalih odjeljenja jer nije usvojen izvještaj o radu nijednog od njih.

- Nismo razgovarali o novoj većini. Ako bude potrebe i ako zaključimo da je to u interesu građana, to ćemo uraditi - najavio je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana