Pacijenti u Foči dobili magnetnu rezonancu i digitalni rendgen

R. Đ.
Pacijenti u Foči dobili magnetnu rezonancu i digitalni rendgen

Foča - Centar za radiološku dijagnostiku Univerzitetske bolnice Foča od petka je bogatiji za savremenu magnetnu rezonancu i digitalni rendgen aparat, koji su značajan doprinos unapređenju dijagnostičkih mogućnosti i liječenju pacijenata iz svih krajeva Republike Srpske i BiH.

Savremenu opremu, čija je vrijednost oko tri miliona KM, obezbijedila je Vlada RS.

- Ovim aparatima ojačali smo radiološku službu i to je veoma značajno, a sve s ciljem bolje dijagnostike i liječenja pacijenata - rekao je direktor bolnice Veljko Marić.

On je dodao da se nastavlja opremanje i modernizacija ove ustanove, a među prvim novinama planirano je unutrašnje opremanje, savremena angio sala, novi operacioni blok i Centar za vaskularnu hirurgiju. Marić je napomenuo da je te projekte inicirao predsjednik RS Milorad Dodik, da je resorni ministar sagledao mogućnosti i podržao, te da preostaje samo da se oni realizuju u narednom periodu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić izjavio je da je bolnica u Foči sa novom opremom dobila mnogo bolju dijagnostiku, te da je među prvima u Srpskoj po kvalitetu vaskularne hirurgije.

- Ovdje mora da se formira poseban centar za vaskularnu hirurgiju, jer je Foča broj jedan u Srpskoj po tome i tu ćemo uložiti novac za nabavku opreme - rekao je Bogdanić.

Vlada RS obezbijedila je i četiri miliona KM za potpunu rekonstrukciju Univerzitetske bolnice Foča u okviru projekta "Energetske efikasnosti javnih zgrada u Srpskoj".

- Osim bolnice, energetsku efikasnost sprovešćemo i u Srednjoškolskom centru, a plan je da to proširimo i na druge ustanove - dodao je načelnik Foče Radisav Mašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana