Ozvaničen završetak radova na renoviranju lovačkog doma u Strigovi

Srna
Ozvaničen završetak radova na renoviranju lovačkog doma u Strigovi

Kozarska Dubica - Lovačko udruženje “Jelen” iz Kozarske Dubice održalo je danas redovnu godišnju Skupštinu udruženja, nakon koje je u selu Strigova zvanično otvoren lovački dom.

Svečanu vrpcu su presjekli ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Lovačkog udruženja “Jelen” Slobodan Borojević.


Na godišnjoj Skupštini usvojen je Izvještaj o radu za prošlu godinu i plan rada za naredni period.

Počasnim članom Udruženja “Jelen” proglašen je akademik Rajko Kuzmanović, koji je, osim što je lovac, i jedan od prvih učitelja na području Čitluka i Strigove.

Ministar Lukač rekao je da je Lovačko udruženje “Jelen” jedno od najboljih lovačkih organizacija u Republici Srpskoj i to pokazuju iz godine u godinu.

“Vlastitim sredstvima obnovili su devastirani objekat koji je nekada bio i partizanska bolnica, a poslije škola. Jako dobro su uredili ovaj objekat koji će u narednom periodu biti u funkciji lovstva, ali i služiti selu za druge namjene”, rekao je ministar Lukač.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić podsjetio je da je objekat u Strigovi na korištenje lovačkom udruženju ustupila opština, a lovci su ga veoma dobro uredili, spriječili dalje propadanje i sada će služiti opštem javnom interesu.

“I dalje ćemo, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogati rad ovakvih udruženja, te razvijati bolji život na selu. Ovdje u Strigovi put je u lošem stanju i mi ćemo nastojati da kroz određene fondove pronađemo sredstva i obezbijedimo adekvatnu putnu infrastrukuturu”, precizirao je Reljić.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac pohvalio je rad Lovačkog udruženja “Jelen”, koji su realizovali značajan projekt renoviranja lovačkog doma.

“Nakon što je odlukom ranijeg načelnika Mileta Zlojutra dom dodijeljen lovcima i nakon tri godine ulaganja, jedan oronuli objekat sada je dobio svoju svrhu - u njemu će se okupljati ljudi”, konstatovao je Banjac.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Jelen” Slobodan Borojević rekao je da su sami renovirali lovački dom, u koji je uloženo 50.000 KM.

“Ovaj prostor ustupamo svima na korištenje, a ukoliko bi ponovo ovdje bilo mogućnosti otvaranja škole u budućim vremenima, rado ćemo se odreći objekta. Sačuvali smo sve školske klupe, renoviraćemo ih i čuvati”, istakao je Borojević.

On je podsjetio da su prije doma u Strigovi, već renovirani i u funkciju stavljeni lovački domovi u Moštanici i Urmovcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana