Osnovano udruženje Banjalučani za svoj grad: Cilj bolji život sugrađana

A. J. R.
Osnovano udruženje Banjalučani za svoj grad: Cilj bolji život sugrađana

Banjaluka - Grupa entuzijasta zaljubljenih u Banjaluku osnovala je udruženje "Banjalučani za svoj grad" s ciljem unapređenja života stanovnika i promovisanja ljepota grada na Vrbasu.

Predsjednik ovog udruženja Naum Golić ističe da će se bazirati na humanitarni rad, kao i na promociju turističke ponude, vjerskog, istorijskog i kulturnog nasljeđa Banjaluke. Golić je dodao da će raditi i na promociji održivog razvoja i zaštite životne sredine.

- Prvo druženje članova, gdje smo razmatrali korake našeg djelovanja, održano je prošle sedmice u klubu "Kantri". Dogovorili smo se da povodom Vaskrsa obradujemo nekoliko porodica slabijeg materijalnog stanja paketima hrane - rekao je Golić, istakavši da planiraju i da finansiraju ekskurziju za nekoliko osnovaca. Dodao je da će raspisati i zanimljiv konkurs za maturantkinje, koje će imati zadatak da pošalju crteže sa znamenitostima Banjaluke, a autorke najboljih radova nagradiće maturskim haljinama.

Sekretar udruženja "Banjalučani za svoj grad" Andrej Obradović kaže da će raditi i na afirmaciji sporta kako bi Banjaluka ponovo bila centar sportskih dešavanja, a školama sporta pokloniće sportske rekvizite.

Dodao je da će podnijeti i inicijativu Gradskoj upravi da bude izgrađena replika fontane koja je nekada krasila park "Petar Kočić", a koja krasi i logo ovog udruženja.

Osnivači udruženja, osim Golića i Obradovića, su i Boris Dmitrašinović, Dragana Ristić, Vanja Zrnić i Đorđe Dragojević, a članovi mogu biti svi Banjalučani koji žele da svojim radom pomognu afirmaciju grada na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana