Ognjenu Dragojeviću potrebna pomoć za smještaj i hranu na liječenju

M. L.
Ognjenu Dragojeviću potrebna pomoć za smještaj i hranu na liječenju

Laktaši - Dvadesetčetvorogodišnji Ognjen Dragojević iz Laktaša, koji se već 11 godina nalazi u stanju budne kome, 1. aprila putuje na liječenje u Zagreb, a novac za liječenje odobrio je Fond zdravstvenog osiguranja RS, rekao je njegov otac Ljubinko Dragojević.

Ognjen je kao četrnaestogodišnji dječak doživio saobraćajnu nesreću, nakon koje je zbog gušenja zapao u  kliničku smrt. Iako su ljekari u laktaškom Domu zdravlja uspjeli da ga ožive, nedostatak kiseonika ostavio je posljedice na rad mozga. Nekoliko dana proveo je u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci, potom je boravio i na liječenju u Beogradu i Belgiji.

Tražeći lijek za svog mezimca, majka Snježana i otac Ljubinko kucali su na mnoga vrata. Tračak nade pružili su im ljekari u zagrebačkoj poliklinici koji robotikom vraćaju pokrete.

Ljubinko ističe da ovih dana pokušavaju da obezbijede novac kojim bi mogli platiti smještaj u blizini klinike i hranu.

- Fond zdravstva će finansirati tromjesečno liječenje, ali nam je potrebno još oko 5.000 maraka i nadam se da će nam humani ljudi pomoći. Ne odustajemo od borbe, samo da njemu bude bolje - rekao je Ljubinko.

Svi koji žele da pomognu da se ovaj hrabri mladić probudi iz stanja u kojem se nalazi i stane na svoje noge mogu uplatiti novac na žiro račun u NLB Razvojnoj banci, broj: 5620998111233032 na ime Ljubinko Dragojević, broj telefona 065/376-468.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana